Gode ENØK-råd er gratis hos elektroentreprenøren.

I vannkraftlandet Norge er vi ikke flinke nok til å utnytte elkraften rasjonelt og riktig. Vi fyrer for kråka og flombelyser mørke kroker selv om ingen er til stede. Vi varmer vann til et helt fotballag selv om det bare er tre personer i boligen. Og sjelden skrur vi ned varmen og av lyset når rommene ikke er i bruk.

Alt dette og mer til kan vi i elektrobransjen tilby lønnsomme løsninger på – uten at det går ut over komfort og velvære. Din lokale elentreprenør er spesialist på å redusere strømregninger. Derfor bør du ta kontakt for å få noen gode gratisråd.
fugler-webHer er innetemperaturene vi anbefaler:
Oppholdsrom 20 – 22 °C
Kjøkken 20 °C
Gang/entré 18 °C
Soverom 15 °C
Bad 22 – 24 °C

Vanlige lyspærer gir “lite lys og mykje varme”

Visste du at vanlige pærer gir ca 90% varme og 10% lys? Hvis du ikke kan utnytte varmen fra pærene, “kaster” du penger. Vi foreslår å bytte til lavenergipærer og lysstoffrør der det er mulig. Penger spart er penger tjent! Bort med “sløsepærene” !

1000 W er ikke alltid 1000 W på gamle elovner

Har du en gammel panelovn med kun 0-1-2-3 innstilling?
Selv om du er flink til å skru varmen ned om kvelden, vil du likevel spare penger på å bytte til nytt. Vi tilbyr deg små, nette, termostatregulerte ovner og ovner med tidsregulering, f. eks til nattsenking. Varmt når du står opp, kjølig når du sover. Og penger å spare!

Kjøper du en styringssentral for energi, får du alarmsentralen på kjøpet, nesten?

Tar du en uforpliktende energidiskusjon med oss, kan vi foreslå løsninger som opprettholder komforten og reduserer energiforbruket til oppvarming med 10, 15 ja opp til 30%. Valget er ditt!

En styringssentral erstatter termostat og nattsenkingsutstyr på ovnene. De fleste sentraltyper kan i tillegg fungere som alarmsentral hvis du for eksempel velger detektorer for brann, vannlekkasje og innbrudd.

Gode råd !

 • En gjennomsnittlig bolig bruker strøm for 36 kroner dagen, eller ca 13.000 kroner hvert år. I små boliger noe mindre, i store familier noe mer.
 • Investeringer i elanlegget som reduserer energiforbruket uten å senke komforten, er innspart etter bare 2-4 år.
 • Nye ovner med elektronisk termostat og nattsenking eller styringssentral gir deg opp til 30% reduksjon av energien til oppvarming.
 • Reduserer du innetemperaturen én grad, sparer du ca 250 – 400 kroner i året!
  For hver glødelampe du bytter ut med energisparepære med samme lysstyrke, sparer du over 60% av energien til lys
 • Nattsenking gir deg varme når du er våken og redusert temperatur om natten. Spar penger så det monner!
 • Senk temperaturen på berederen til 65-70 grader. Du vil fortsatt ha mer enn nok varmt vann.
 • Lufter du raskt og skikkelig isteden for å “sniklufte” hele døgnet, sparer du mange kilowatt hvert eneste år.
 • Senk romtemperaturen til 21 grader.
 • Det er lov å spare penger