Du kan få fremtidens hus i dag!

Kort fortalt har smarthus-løsninger to sentrale fordeler. 1) De gjør hverdagen enklere og mer komfortable. 2) De bedrer økonomien din gjennom reduksjon av strømforbruket.

Vi pleier å si at det ligger i navnet. Å gjøre huset ditt smart er veldig lurt. Når vi gikk over fra vanlige telefoner til smarttelefoner, åpnet det seg et hav av muligheter vi når tar for gitt. Slik er det med smarthus også. Når du først har byttet er det ingen vei tilbake.

Styr huset fra mobilen

Man kan installere smarthusløsninger i så stor eller liten skala som man ønsker. Mange starter med et enkelt system, som for eksempel lar deg justere belysningen i deler av huset. Ønsker man senere å utvide er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva smarthuset kan styre.

Noen eksempler på ting et smarthus kan kontrollere:

  • Belysning
  • Oppvarming
  • Ventilasjon
  • Boligalarm
  • Elbillader
  • Solskjerming
  • Lydanlegg
  • Solcellepaneler

Vi i SEKO Elektro kjenner alle de største systemene og leverandørene innen smarthus. Vi kan dermed levere skreddersydde løsninger som passer til dine behov. Du kan starte i det små og bygge ut senere, eller gå «all-in» helt fra begynnelsen av. Om huset ditt er gammelt eller nytt spiller ingen rolle.

Spar strøm med automatisering

Mye av nøkkelen til strømsparing med smarthus ligger i automatisering. Du kan for eksempel konfigurere smarthuset ditt til å gå i nattmodus på et visst klokkeslett. På dette tidspunktet vil belysningen automatisk skrus av, og termostaten på varmekabler og panelovner justeres ned noen hakk frem til morgenen. Samtidig blir boligalarmen satt til skallsikring og kaffetrakteren settes til å skru seg på kl. 07.00.

På samme måte kan man lage en jobbmodus, eller en feriemodus. Ett klikk, og så tilpasser huset seg til at ingen er hjemme.

Har du elbil kan smarthuset aktivere laderen midt på natten, når strømmen er billigst. Har du solceller på taket kan smarthuset gi deg oversikt over forbruk og produksjon, og eventuelt salg ut til strømnettet. Har allergier kan smarthuset koordinere klimaanlegget, ventilasjonen og varmekildene, slik at luftkvaliteten blir bedre.

Alt kan gjøres fra mobilen, eller til og med via stemmestyring. Fremtiden er her!

Smarthus er klimavennlig

I Norge har vi strømproduksjon fra rene, fornybare kilder. På verdensbasis er derimot kull og gass fremdeles svært utbredt. Gjennom eksport/import er vi en del av dette felles nettverket, som blir tygre og ty gre belastet desto mer strøm vi bruker.

Automatiserte smarthus-løsninger er blant de mest effektive måtene å redusere forbruket på, og dermed er smarthus-løsninger en viktig del av det grønne skiftet. Og best av alt, reduksjon av strømforbruket ved hjelp av smarthusløsninger går ikke på bekostning av komforten.

Vi kan gjøre huset ditt smart!

Er du nysgjerrig på smarthus-løsninger eller ønsker å bestille? Ta kontakt med oss for et tilbud.